Hopp til innhold

Speiding hos oss

Informasjon til nye speiderforeldre

Kort om speiding

Speiderne kan gjøre nesten hva som helst. En filmkveld, kanopadling eller et besøk til fornøyelsesparken blir speiding, når vi gjør det på vår måte ... med Speidermetoden! Metoden består av åtte deler, og alle delene bør inngå i en speideraktivitet. Formålet med metoden er å utvikle selvstendige individer som kan ta ansvar for seg selv og sine handlinger.

Innmelding, kontingent og innmeldingsavgift

Innmelding skjer ved å levere inn et ferdig utfylt innmeldingsskjema via nettsiden vår skedsmospeider.no. Det betales en årlig kontingent til Norges speiderforbund som inkluderer blant annet forsikring og medlemsbladet «Speidern». Denne kontingenten betales på egen giro som sendes ut av forbundet. For tiden er den totale kontingenten rett i overkant av kr. 1000. Den fordeles mellom forbund, krets og gruppe.

Det første året man er medlem betales det en høyere kontingentsats. Dette er en innmeldingsavgift på 500 kroner som dekker speiderskjerf, merker til uniformen, speiderlogg og et profilplagg.

Forsikring og sikkerhet på tur

Speiding er ikke uten risiko, men skader ut over kutt og skrammer er sjeldne. Speidere med gyldig kontingent er ulykkesforsikret til, fra og under alle speiderarrangement. Speiderens klær og utstyr er ikke forsikret, så vi anbefaler en helårs ferie- fritidsforsikring. I de fleste tilfeller har vi en hjemmeleder når vi er på tur. Dersom uhellet er ute vil hjemmelederen fungere som et bindeledd mellom ansvarlig leder på tur og foreldre.

Speiderdrakten

Speiderdrakten består av speiderskjorte, skjerf med skjerfknuteknute og fortrinnsvis blå bukser/shorts/skjørt samt kniv i beltet. Skjorta må den enkelte kjøpe fra nettbutikken Speider-sport. Skjerf med knute fås når speideren tas opp i gruppa ved en høytidelig anledning.

Klær og utstyr

Som speidere er vi mye ute. Stort sett holder det med vanlig utetøy, en sekk, liggeunderlag, hodelykt og sovepose. En tollekniv er speiderens fremste verktøy, men det er ikke noe som trengs med en gang. Kniver som brukes uvettig inndras av leder. Etterhvert kan barna ønske seg mer utstyr, men det er frivillig.