Hopp til innhold

Pakkelister for flokken

Å ha med seg riktig utstyr på tur kan utgjøre forskjellen på en flott turopplevelse og en "møkkatur". Uten riktige klær med seg kan man fort bli våt og kald, og det er kjedelig å være den eneste som ikke får vært med å bade fordi badebuksa ligger hjemme. Her finner du noen pakkelister som skal være til hjelp for deg og småspeideren når dere pakker. Disse er veiledende, det vil si dere må selv tenke gjennom hva småspeideren kan komme til å trenge på turen. Det kan være lurt å samle seg noen erfaringer med hva som trengs, lag deg gjerne noen notater etter hver tur om hva som burde ha vært med, og hva som var overflødig. Det er lett å tenke at man får brukt for "alt", men da blir sekken unødvendig tung og slitsom å bære. Husk at du ofte skal ha plass til fellesutstyr også!
Småspeideren må være med å pakke slik at han/hun vet hva som er med, og hvor i sekken det ligger.

Pakkelister:

Pakkeliste hyttetur med flokken
Pakkeliste flokkleir

For alle turer gjelder:

- "Speiderutstyr"

Skal være med på alle turer: kniv i beltet, lommelykt/hodelykt lett tilgjengelig. Et par plaster i brystlomma. Drikkeflaske med vann enkelt tilgjengelig, festes gjerne utenpå sekken.

- Begrens brus og snop.

Du vil ikke få utdelt mindre fellesutstyr fordi du har sekken full av brus. Det er tungt og lite egnet til turer. Karbohydratene i brus og snop er såkalte "raske karbohydrater" som går raskt ut av kroppen, og man har liten nytte av energien som er tilført. På vanlige hytteturer med flokken sier vi ofte at det er greit med godteri for maks kr. 30 pluss brus. Vi anbefaler heller rosiner og annen tørket frukt, samt å ha med vann og eventuelt litt saft. Da kan vannet brukes til andre ting om det skulle skorte på. Brusflasker og godteri skal navnes, og speidern er ansvarlig for selv å rydde opp etter godteri og ta med seg flaska hjem!

- Underholdning

Å ha med en kortstokk eller lignende kan være veldig smart. En sangbok kan også være gull i en ledig stund og rundt leirbålet. En bok kan også være godt å ha om man ønsker å være litt for seg selv.

Les alltid turinformasjonen gitt av turleder nøye!