Hopp til innhold

En speiders ønskeliste

En av de store fordelene med å være i speidern er at man aldri går tom for ting å skrive på ønskelisten sin til jul. Det er ikke det at man må ha så mye, men det er masse som er både moro og kjekt å ha. Fra små duppeditter til større saker man kan ha med seg resten av livet.

Her er noen supre tips om ting som kan legges under juletreet:

brennerlueØverst på alle skedsmospeidernes ønskeliste står selvfølgelig gruppas egne strikkelue! Dette er et av profilplaggene våre, som vi håper alle skaffer seg. De beste er selvfølgelig å strikke selv, men her er det også mulighet for en helt personlig gave fra bestermor eller så også. Vi har satt sammen garn- og mønsterpakker som man kan få kjøpe av gruppa. Kontakt tonehusmo@gmail.com

Neste på listen;  ALLE speidere bør ha Speiderboka. Her står det veldig mye viktig, og den kan til og med kjøpes til ikke-speidere også. Anbefales av 10 av 10 speiderledere.

Kniv - en speiders viktigste verktøy. Her er det mange prisklasser og varianter å velge mellom, men kjøp gjerne et annerkjent merke med litt kvalitet. Har man allerede kniv er det kanskje på tide med egen turøks eller sag?

Førstehjelpssett til å ha med på tur. Spørsmålet er ikke om man skader seg, men når, og hva man har tenkt å gjøre med det. Med et lite førstehjelpssett er man beredt når skaden kommer.

En "grevling" (yttertrekk) til å ha på soveposen, eller en lakenpose å ha inni øker soveposens bruksområde med mange grader. Langt billigere enn å kjøpe en ekstra sovepose. Lakenposen gjør det dessuten mye lettere å vaske ut svett speider.

Lommelykter i alle varianter. En god hodelykt kan brukes både til speiding og sniklesing på sengen. Gjerne av typen med oppladbare batterier.

Ull - ullundertøy, ullgensere, ullstrømper, ullvotter. Kjøp gjerne hele sauen.

Og så en god gaveide til mor eller far: gravérmaskin. Koster lite, og da kan man risse inn navnet til speideren på alt av utstyr. Tusj forsvinner dessverre fort. Og det er mye utstyr som forsvinner og bytter eier fordi det ikke står navn i det.