Hopp til innhold

Gruppetur til Solobservatoriet på Harestua

Dette var en tur som virkelig fristet til gjentagelse med tanke på alt det spennende vi fikk se og oppleve! Her var vi 12 speidere og tre ledere som dro avgårde 24.-25. mars.

Etter en sightseeing rundt på Harestua i regi av Karl-Eriks GPS kom vi til slutt frem til Solobservatoriet. Flokken innkvarterte seg i et av husene mens troppen la seg i den store lavvoen som står oppe permanent. Etter lunsj og utpakking satte vi i gang med aktiviteter. Utpå ettermiddagen kom vår man, en fysikkstudent, som gav oss en innføring i solobservasjon og historien til stedet før han holdt et kjempespennende foredrag om verdensrommet og dets mørke hemmeligheter. Deretter spiste vi middag, en utsøkt sildetaco laget av troppen, før vi inntok stjernekikkertene og fikk se Månen, Venus, Jupiter (med fire av 60 måner!), Mars og Oriontåken. Det var en fantastisk og stjerneklar natt, så vi var veldig heldige.
Deretter var det på tide å ta fatt på kveldsaktivitetene før det var leggetid.

Om morgenen ordnet flokken frokosten før vi ryddet og pakket oss ut av hus og lavvo. Deretter var det ny økt med aktiviteter før vi ble hentet.

Vi startet så vidt opp på et lokalt program vi har kalt "Vi brenner for Skjetten" hvor vi fokuserer på sikkerhet rundt bruk og håndtering av ild på forskjellige vis. Så om noen har hørt at flokken har lekt med fyrstikker, så stemmer det. Og de var kjempeflinke!